kennismakingsgesprek
DutchEnglish
  • DutchEnglish
  • 023 - 890 45 60
  • info@macadvocaten.nl

Alimentatie advocaat

Een advocaat helpt bij een echtscheiding. Van alimentatie tot overeenkomst

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, u gaat scheiden of laat samenlevingscontract ontbinden, heeft u of uw ex-partner wellicht recht op alimentatie. Een alimentatie advocaat helpt met het bepalen van de hoogte van deze alimentatie, en legt alle afspraken helder vast in een convenant. Heeft u een alimentatie advocaat nodig? Neem dan contact op met een ervaren specialist van Macadamia Advocaten. Wij gaan samen met u en uw toekomstige ex-partner aan de slag met het maken en vastleggen van duidelijke afspraken wat betreft alimentatie.

macadamia alimentatie

Wat doet de alimentatie advocaat?

Een alimentatie advocaat gaat samen met u en uw ex-partner aan de slag met het bepalen van de hoogte van de alimentatie, en legt de gemaakte afspraken vast. Wanneer u een huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft dat nu beëindigd wordt, kan het namelijk zijn dat een van de partijen er financieel flink op achteruit gaat. Beide partijen hebben ook na de scheiding een onderhoudsplicht voor elkaar. Dat betekent dat u of uw ex-partner partneralimentatie aan de ander moet betalen. Heeft u kinderen die nog thuis wonen? Dan moet er ook kinderalimentatie betaald worden door de partij die niet in de dagelijkse verzorging van het kind voorziet.

Hoogte van de alimentatie vaststellen

De hoogte van zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie is afhankelijk van een aantal factoren. Een alimentatie advocaat analyseert alle factoren, en stelt op basis daarvan het bedrag vast. Zo wordt er onder andere gekeken naar:

  • Het inkomen van de partij die alimentatie moet betalen
  • De behoefte van het kind of de kinderen
  • Wat er nodig is om te zorgen dat beide partijen zo veel mogelijk hun ‘gewone’ leven voort kunnen zetten
  • De draagkracht van beide partijen
  • De eventuele omgangsregeling met het kind of de kinderen

Wat Macadamia Advocaten voor u kan doen

Hoe de rol van de alimentatie advocaat van Macadamia Advocaten eruit ziet, verschilt per situatie. In sommige gevallen zijn alle afspraken vooraf al door beide partijen gemaakt, en hoeven ze alleen nog helder geformuleerd te worden in een convenant. In andere situaties moeten we tot een oplossing komen wat betreft de hoogte van de partner- of kinderalimentatie. In welke situatie u zich ook bevindt; de ervaren alimentatie advocaat gaat deskundig en oplossingsgericht met u en uw ex-partner aan de slag met het maken van duidelijke afspraken.

Maak een kennismakingsafspraak

Wilt u de alimentatie advocaat van Macadamia Advocaten inschakelen? Neem dan contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 023-8904560 of een mail sturen naar info@macadvocaten.nl. Wat kan de alimentatie advocaat van Macadamia Advocaten voor u betekenen?